g

Banden en Uitlijning

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus blindelings op kunnen vertrouwen. Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is de afgelopen jaren sterk gestegen, met name een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de opbouw van het loopvlak zorgen dat een moderne band werkelijk een hightech product is.

Dit hightech product zorgt ervoor dat:

  • De rolweerstand is verminderd.
  • Het geluidsniveau is gedaald.
  • De slijtage is sterk verminderd.
  • Het stuurgedrag is sterk verbeterd.
  • Het comfort van de banden is sterk toegenomen.

Prijs/Kwaliteit
Autobedrijf Sprangers levert als vakman, banden van alle bekende merken tegen concurrerende prijzen. Voor betere rijeigenschappen en grotere veiligheid adviseren zowel bandendeskundige als consumenten-en verkeersveiligheid organisaties banden met 2 millimeter profiel te laten vervangen. Controleer de banden ook op eventuele beschadigingen, sneden, scheuren, blaren, ouderdom etc. Overigens bevelen wij u aan om banden zeker na 6 jaar te vervangen. Oude banden brengen de veiligheid ernstig in het geding.

Uitlijning
Klachten zoals bandenslijtage aan de buiten-of binnenkant het naar een kant trekken van de auto. Het zwaar of licht sturen van de auto, het niet fijn de bocht in of uit sturen van de auto. Het niet terugdraaien van het stuur na een bocht kan betekenen dat de auto niet correct is uitgelijnd. Het uitlijnen van een auto is een specialisme, waarbij het niet alleen bij storing stellen blijft zoals vaak wordt gedacht. Ook wielvlucht en askanteling spelen een belangrijke rol.

Wilt u een afspraak maken? neem dan even contact op via: 076 593 1442 of maak online een afspraak